Spoznaj VR


vam na štirih VR postajah ponudi vrhunsko virtualno izkušnjo!

KAJ JE VIRTUALNA RESNIČNOST?

Virtualna resničnost (navidezna resničnost, VR) je tridimenzionalno, računalniško generirano okolje, ki ga lahko odkrivamo in v katerem se lahko gibljemo s pomočjo senzorjev, ki zaznavajo premikanje našega telesa. Z realističnimi podobami, zvoki ter drugimi senzoričnimi dražljaji se virtualno okolje na nas odziva, nas posnema in z nami vzpostavlja dialog.

Tehnologija virtualne resničnosti je v zadnjih letih doživela velik razcvet. VR očala, kamor lahko vstaviš pametni telefon, so dostopna pravzaprav vsakomur, vendar jih ne gre primerjati z doživetjem, ki ga ponudi kakovostnejša oprema.

KAKŠNO OPREMO IMAMO V VIRTUALISTU?

Pri nas lahko virtualno resničnost doživite z vrhunskimi očali HTC Vive. HTC je s podjetjem Valve zasnoval očala za prostorski VR (Roomscale VR), ki omogoča premikanje po prostoru in s tem okrepi realističnost dogajanja. Uporabnika navidezni prostor povsem obkroža, se nanj odziva in mu omogoča rokovanje s predmeti v dejanskem času. Dve bazni postaji s 3-D laserskim sledenjem zaznavata premike v 360 stopinjah in omogočata prosto gibanje v začrtanem prostoru. Za izjemno VR izkušnjo poskrbita dva AMOLED 3.6 palčna zaslona – za vsako oko eden – s skupno ločljivostjo 2160 x 1200px.

HTC si je prizadeval zmanjšati enega bolj pogostih stranskih učinkov doživljanja virtualne resničnosti – pojav »morske« ali potovalne bolezni, ki nastane zaradi neskladja impulzov, ki jih prejemajo možgani. To so dosegli z izboljšano ločljivostjo zaslonov in z večjo hitrostjo sličic (frame rate) ter frekvenco osveževanja.

HTC VIVE VR očala in oprema