Virtualist


Virtualist, prvi center virtualne resničnosti v Sloveniji

Kaj je Virtualist

Virtualist je prvi VR center v Sloveniji. Obiskovalcem, ne glede na starost in izkušnje, na treh VR postajah ponuja možnost odkriti nepozabni svet virtualne resničnosti.

V Virtualistu želimo na enem mestu združiti vse, ki se v Sloveniji in tudi širše, ljubiteljsko ali profesionalno, ukvarjajo z virtualno resničnostjo. Imamo najnovejšo VR tehnologijo in prijazno osebje, ki obiskovalce vodi skozi prva VR doživetja.

Najamete lahko tudi več VR postaj hkrati, oz. kar ves prostor, za večigralnost, poslovna srečanja, izobraževanja, team building… Poglejte ponudbo TUKAJ.

Naš cilj je širši javnosti predstaviti in približati tehnologijo virtualne resničnosti, načrtujemo pa tudi VR izobraževanja.

Kje nas najdete in kdaj

Virtualist se seli na novo lokacijo, zato je trenutno možna le uporaba mobilnih enot. Za nadaljne informacije smo vam na voljo tukaj.

Kaj ponujamo

V svet virtualne resničnosti se lahko potopite na treh VR postajah. Izbirate lahko med različnimi doživetji, ki jih bomo redno posodabljali in dopolnjevali. Spremljajte nas na naši Facebook strani, kjer bomo novosti objavljali, hkrati pa vas bomo pozvali, da glasujete, katere naj vključimo v našo ponudbo.

VR postaje so prostorsko omejene. Opremljene so z dvema senzorjema, ki spremljata vaše gibanje. Brez skrbi, nikamor se ne morete zaleteti ali odtavati. Če se boste približali mejam prostora, se vam bo pokazala obarvana mreža in vas na meje opozorila.

Na vsaki postaji so HTC Vive VR očala in dva krmilnika, ki predstavljata vaše virtualne roke. Z njima pravzaprav upravljate vse virtualne dejavnosti – izbirate, jemljete, hodite, odpirate, rokujete z različnimi predmeti…

Rezervirajte svoj termin!

Na posamezni VR postaji igra ena oseba, lahko pa si več oseb očala menjava. Za večigralnost je treba najeti več postaj hkrati.

Doživi virtualno resničnost v Virtualistu!

 

Kaj vključuje cena najema

V ceni je vključen najem VR postaje z enimi HTC Vive VR očali in dvema krmilnikoma. Na izbiro imate vsa VR doživetja v naši ponudbi, ki jih izberete v uporabniškem vmesniku. Če se odločite za krajši najem (10, 20 minut), si lahko na eni postaji čas razdelita dva uporabnika, pri daljšem (30, 60 minut) pa si lahko očala menjavajo štirje. Na začetku se dogovorimo, približno koliko časa bo vsak očala uporabljal in med menjavo uporabnikov uro ustavimo.

Če pridete s skupino prijateljev ali z družino, lahko najamete eno postajo za dlje časa in si očala menjavate. Medtem ko en uporabnik uživa v virtualnih dogodivščinah, ostali dogajanje spremljate na zaslonu.

V Virtualistu ponujamo tudi možnost večigralnosti – ko je v enem doživetju več uporabnikov, ki komunicirajo med seboj in igrajo drug proti drugemu ali skupaj kot ekipa -, vendar je za to treba najeti več postaj hkrati, saj mora imeti vsak svoja očala. Izbor doživetij je pri večigralnosti okrnjen, saj vsa le-te ne podpirajo.

Rezerviral sem/prišel sem… kaj pa sedaj?

Virtualist prva VR postaja

V Virtualista pridite vsaj 5 minut pred rezerviranim terminom. Pozvonite na vhodnih vratih in spustili vas bomo naprej. Če si še niste izbrali VR doživetja, si lahko pri blagajni ogledate seznam ali pa povprašate za nasvet naše prijazno osebje, ki vam bo odgovorilo tudi na vsa druga morebitna vprašanja.

Ko ste pripravljeni, se sezujete in v VR postajo vstopite bosi. Pomagali vam bomo prilagoditi očala in vam pojasnili osnovne funkcije krmilnikov. Ko boste vstopili v virtualno resničnost, vas bo najprej pričakal uporabniški vmesnik z vsemi doživetji in časovnikom. Omejeni ste le z zakupljenim časom, doživetja si lahko izbirate po vaših željah. Če imate dovolj časa na voljo, lahko prizkusite tudi vsa.

Upoštevajte, da je največje število uporabnikov na posamezni VR postaji določeno glede na zakupljene minute – pri 10 in 20 minutah največ dva, pri 30 in 60 največ štirje. Za večigralnost je treba najeti več postaj hkrati. Pišite nam na rezervacije@virtualist.si in dogovorili se bomo za termin.

So kakšne omejitve pri uporabi virtualne tehnologije?

Virtualna doživetja so primerna za vse po dopolnjenem 8. letu starosti. Otrokom do dopolnjenega 12. leta je vstop dovoljen v spremstvu staršev. Pri določenih zdravstvenih stanjih se uporaba VR tehnologije odsvetuje, in sicer pri epilepsiji, pogosti omedlevici ali vrtoglavici ter karšnihkoli senzoričnih motnjah. Osebam z implantiranimi medicinskimi pripomočki svetujemo, naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom.

Prav tako svetujemo, da svojo VR izkušnjo prekinete, če:

  • vam postane slabo,
  • se vam začne vrteti,
  • opazite, da se vam je zelo povišal srčni utrip,
  • ste preveč utrujeni,
  • čutite kakršnokoli nelagodje.

Kaj pa, če mi je slabo?

Če ste do sedaj VR tehnologijo spoznavali skozi očala, kamor se vstavi mobilni telefon, naj vas razveselimo. Očala HTC Vive imajo izboljšano ločljivost in večjo hitrost sličic, kar omili oz. popolnoma zatre pojav slabosti. Priporočamo, da se pri prvem obisku odločite za krajši čas najema (10 minut), pri izbiri najprimernejšega VR doživetja pa vam bo rade volje svetovalo naše osebje. Pridite in preizkusite, kako VR tehnologija učinkuje na vas. Morda boste prijetno presenečeni!

Izobraževalne dejavnosti

Tehnologija virtualne resničnosti se vse več uporablja tudi kot medij za izobraževanje – npr. za simulacijo nevarnih dejavnosti. Če menite, da lahko tak tip usposabljanja koristi vašemu podjetju, nam pišite na info@virtualist.si in skupaj bomo dorekli, na kakšen način in v kakšnem obsegu tako izobraževanje izvesti.

Vabljene skupine, ki želijo vključiti VR v svoj program – umetniki, študenti medicine, strojniki…!

V prihodnosti se bomo v Virtualistu posvečali tudi izobraževanju s področja VR tehnologije.

Rojstni dnevi, poslovni dogodki in najem mobilne enote

Načrtujete dogodek za vaše podjetje? Ali pa morda za rojstni dan? Menite, da bi vam virtualna resničnost dala tisto piko na i? Poglejte si naše pakete za zaključene skupine. Prepričani smo, da lahko skupaj ustvarimo vrhunsko virtualno doživetje!